Nå er rekene på sitt beste

Nå er de ferske rekene på sitt aller beste. Vinter-reker er størst, saftigst og fulle av deilig ytter-rogn så nå burde man fråtse. etter at rekene er ferdig med gytingen, ca midt i mars, dør alle rognrekene ut og etterfølges av en neste generasjon reker som er små. kan være mørke i hodet og bløte i skallet pga skallskifte. (de er allikevel gode)
Rekemiddag til 2 pers.
Rens ferdig 1 kg ferske reker.
lag en deilig salatblanding og tilsett halve cherrytomater, avokado i terninger, og 1 mango også skåret i terninger.
bland 1/2 beger økologisk rørosrømme m. karri, smak deg frem til hvor kraftig du liker den og tilsett litt salt og 1 teskje (eller 2) sukker, for å runde av smaken.
legg rekene oppå salaten og server.
server m litt godt brød/baguett.
NYYDELIG og lett, deilig mat.
velbekomme
Tor
Foto: Norvik, Gunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *