Vår historie

Georg A Nilsens historie – alltid ferske varer

Georg A. Nilsen er Oslo’s eldste fiskeforretning, etablert i 1901.
Georg A. Nilsen kom fra  Brønnøysund til Christiania i 1901 startet da som fiskehandler på den gamle fiskebrygga som lå der fjordfiskebåtene kom inn og leverte fangsten sin, en liten bukt som lå omtrent der Børsen ligger idag før bukten ble fylt igjen.
Siden startet han opp den første forretningen i Frognerveien 12 der de lå vegg i vegg med slakterbutikken.
I 1932 flyttet butikken til Frognerveien 2, til det nye trekant tilbygget som var bygget som fisk og vilt butikk. En flott og etter datiden tidsmessig og lekker butikk m grønt steingulv, hvite fliser på veggene og marmordisker.
Georg A Nilsen overlot butikken til Oscar Nilsen, som var onkel til Arne Nilsen, far til Tom Nilsen som arvet firmaet etter sin fars bortgang i 1978.
Tom Nilsen hadde jobbet etter skoletid siden han var 12 år og sett hvor mye arbeid som lå bak å drive fiskebutikk. Tdlig opp på fiskehallen og seint på kveld før regnskap og oppgjør var ferdig, 6 dagers uke. Han inviterte barndomsvennen Tor Skancke, som var hyttenabo på Fjellstrand, Nesodden til å bli medeier. De to tok utfordringen og har siden 1979 vært eiere og drivere av firmaet, bare 19 og 20 år gamle.
Lokalene ble pusset opp bit for bit, etter evne og økonomi og etter et par år var butikken igjen tidsmessig og moderne.
Etter en lite hyggelig avslutning på leieforholdet fra 1932 måtte butikken i Frognerveien fraflyttes i 2003. Da hadde butikklokalet i Bogstadveien 39 blitt den første nyetablerte fisk og vilt butikken i Oslo på mange år og vært i full gang siden 1999.
Her er vi nå idag og utvidet påsken 2011 til dobbelt så stor butikk og total rehabilitering av lokaler og disker og – alt.
Firmaet drives idag av Tom Nilsen, Tor Skancke og guttungen Marius Bunæs.
Vår filosofi er i dag som den alltid har vært,
vi ønsker å tilby våre kunder det beste som er på markedet av alt innen fersk fisk, ferske skalldyr, samt byens beste utvalg innen vilt.
Vår bransje er unik når det gjelder sesonger og er selvsagt væravhengig. Dette gjør at vi må ta værforbehold m.h.t. utvalget. Derfor er det vanskelig å garantere tilgangen på varer til en hver tid. Er ikke kvaliteten god nok står vi heller uten produktet enn å gå på akkord med kvaliteten.
Georg a. Nilsen og etterkommerne, har i fire generasjoner, siden 1901, vært fiskehandlere, og setter sin ære i å levere det beste av fisk og skalldyr som er å mulig å få tak i, til en hver tid. Er det for dårlig vær og det er vanskelig å få fullt utvalg, står vi heller uten en varesort enn å gå på akkord med kvaliteten.
Mens mange andre fiskebutikker legges ned, utvidet vi i påsken 2011, til dobbelt så stort lokale og totalrenoverte hele butikken for å få plass til enda mer av alskens delikatesser til alle anledninger.
Vi kan nå by frem et enda større utvalg, ikke bare av sjømat og vilt men også et godt utvalg av grønnsaker og hjemmelagde delikatesser, tørrvarer, ren presset eplemost fra RINGI GÅRD.
Økologisk kylling og egg, og fersk and og gås fra HOLTE GÅRD.
Alt du trenger til et herlig måltid får du nå hos oss.
SUNN OG GOD MAT- ET LANGT BEDRE LIV.
frokost lunsj forretter hovedretter desserter, appetittvekkere, kvelds/nattmat -til alle anledninger.