Lutefisk – løft måltidet til nye høyder!

Lutefisk er nydelig i seg selv, men må jo også ha godt tilbehør. Ertestuing, baconterninger/ribbefett, ringeriks eller mandelpoteter,  er med på å løfte måltidet til nye høyder. Sennep, hvit saus, smeltet smør, brunost og også sirup er etter lokale tradisjoner passende tilbehør.

Byens beste lutefisk finner du hos oss
Vil du ha det beste?
Ring meg for bestilling på
telefon 22 46 50 16
Sånn gjør du det!
Lutefisk til 4 personer

3 kg lutefisk, i skiver
3 ss salt
I ovn ved 200 grader i vel  30 minutter

Legg fisken med skinnsiden ned i langpannen på folie (det letter også rengjøringen etterpå). Dryss på salt og pepper og dekk med aluminiumsfolie. Bak fisken midt i ovnen til den er gjennomtrukket, åpne opp og se på fisken etter vel  30 min. Når du trykker på den tykkeste delen på lutefiskstykket, skal den dele seg lagvis.

Hell av vannet og server.
Server lutefisk med kokte ringeriks/mandelpoteter og tilbehør etter ønske.

Tilbehør
Baconfett:
200 g baconterninger, og ribbefett (vi har fra Strøm Larsen) eller
evt. ekstra smør.
Legg bacon terningene i kald stekepanne, skru på varmen og la baconet steke til det er gyllen og sprøtt og fettet har stekt ut. Tilsett ribbefett eller ekstra smør hvis baconet er magert.

Ertepuré:
500 g dypfryste erter
2 ss smør
1 ts sukker
2 ts frisk timian
salt, pepper

Kok ertene møre i vann, hell overflødig kokevann av. Mos ertene og rør inn smør. Smak til med timian, salt og pepper.

Ertestuing:
3 dl tørre grønne erter
vann
1 dl melk
1 ss hvetemel
1 ts salt
½ ts sukker

Legg ertene i bløt i kaldt vann natten over. Sil bløtevannet fra og kok ertene møre i nytt vann, 30—40 minutter.
Lag jevning av mel og melk og visp den i ertene. Kok ertene videre i ca. 5 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.

Kilde: Godfisk Norvik, Gunn – MediaAdministrators

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *