Hummersesongen er i full gang

Enklere og bedre blir det ikke.
nykokt naturell.
Bruk en litt solid kniv og del hummeren på langs. stikk kniven ned langs «midtstreken» på skallet bak øynene. snu hummeren med halen mot deg og la kniven skjære bakover hodeskallet mot halen. prøv å ikke brett ut halen da det ødelegger «spensten» i hummerkjøttet. hold hodet og halen så de ikke rives fra hverandre og del halen videre bakover. paven er der du stakke inn kniven først, en slags lerrets-aktig pose på størrelse med en 1 krone, som du sannsynlivis har delt. paven er mavesekken på hummeren og skal ikke spises. fjern også tarmen i halen om den syns.
Hold ytterst på klørne og hugg med kniven rett innenfor kloleddet. når kniven sitter fast brekker du på kniven sideveis og kloen er delt.
Legges på fat m noe salatgrønt/dill og sitron og godt brød og med vår hjemmelagde majones av en type.
Enkel selskapsmat som alle syns er ekstra godt.
Varm hummer er også fantastisk godt. Å bruke rå hummer er best.
Del hummeren på langs, men, bryt av halen og behold den hel. Ha hummeren (uten hale) i en stor stekepanne og stek den i litt smør og olje. Etter noen minutter har du i finhakket sjalottløk og hvitløk. Etter enda noen minutter har du i hvitvin. Vent enda litt før du har i fløte. Smak eventuelt til med litt estragon eller timian og salt og pepper.Ha hummeren og kraften over i en dyp stekepanne og stek den ferdig i ovnen (180 grader). Det bør ikke ta mange minutter – så sjekk jevnlig om hummerkjøttet er ferdig. Du kan bli litt lurt at av kjøttet er litt geléaktig. Det er lett å steke det litt for lenge. Da blir det tørt.Når hummeren er stekt spiser dere klørna (det er lett å bruke nøtteknekker, men du kan like gjerne kakke lett på skallet med baksiden av en kniv). Det mest sosiale er å legge alt på en tallerken som alle forsyner seg fra. Fordel kraften i skåler som alle kan dyppe kjøttet i.

Du kan servére med litt loff og eventuelt majones, dill og sitron (men det er slettes ikke nødvendig – og noen vil, med en viss rett, hevde at du stjeler smaken og oppmerksomheten fra hummeren).

Når alt kjøttet er spist har dere det beste igjen: skallet. Det skal bli til suppe – eller bisque som det heter når vi snakker om suppe på skalldyr.

Hummer sesongen er i full gang

Hummer, havets kardinal, en høyt skattet råvare. Denne selskaps- og høytids-mat serverer vi helst med enkel  tilberedning og tilbehør. Man trenger ikke tulle for mye med så gode råvarer.
regn ca 6-700 gr pr pers som hovedrett, så enten 1 hel pr pers eller 1/2 hummer a ca 1,5 kg eller dele broderlig på en «familiestørrelse» kjempehummer.
som (en real) forrett, en halv hummer pr pers.
Norsk hummer sorteres i 3 størrelser, PRIMA hummer som er fra minstemål 26 cm = ca 500 gr og opp til 1.25 kg.  MIDDELS  hummer som er fra 1,25 kg til 2 kg og KJEMPER som er over 2 kg.
de minste er dyrest kg pris og de største er de rimeligste.
Vi hjelper deg selvsagt med å dele og knekke klør på hummeren om du ønsker det.
Du kan med god samvittighet fråtse i norsk hummer hjemme, for det samme som du betaler for noe høyst ordinær mat på restaurant.
Vi har alltid hummer levende fra vårt hummerbasseng og nykokt på bestilling.
Vi har som eneste i landet, et eget avansert hummerbasseng med sirkulernde sjøvann til våre hummerbasseng i kjelleren med avansert teknologi for rensing, kjøling og filtrering for rett bakteriekultur. det sikrer at vi alltid har hummer på lager. (Så godt som)
Ring for bestilling 22 46 50 16 eller
kom innom butikken. 
Norsk hummer vokser sakte ved å skifte skall og er ca 13 år før den når minstemålet, og blir kjønnsmoden og kan formere seg.
26 cm og da ca 1/2 kg.
Norges største hummer veide 8,9 kg og ble beregnet til å være ca 130 år gammel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *