Krabbe er både sunt og utrolig godt.

TID FOR KRABBELAG.
Nykokt krabbe fra Fosen Skalldyr – Norges utvilsomt beste mener nå vi!
Levende krabbe bør kokes så raskt som mulig og det er noe de kan på Fosen.Der blir de også gjennomlyst for å sjekke at det er mat inni og ikke bare vann.
Krabbesesongen er fra ca midten av august og til tidlig november.
En stor krabbe er nok mat til en person.
Et godt tips er å bestille krabber , senest dagen før, da plukker vi ut de fulleste og fineste mens vi sorterer alle krabbene.
Hver eneste krabbe blir åpnet og kontrollert av oss for å garantere at de er fulle av mat og ikke tomme vasskrabber.
Krabbeinnmaten kan være i alt fra lyse rosahvite til grønne og mørkebrune. de lyse krabbene er mildere mens de mørkere har en kraftigere krabbesmak. Smak og behag.

I tillegg til å være en delikatesse, er krabbe sunn mat.

Krabbe har svært lavt fettinnhold, inneholder flere viktige B-vitaminer, mineraler og sporstoffer. Krabbekjøtt er særlig rikt på mineralet kalsium og sporstoffet selen.

Vi tilbyr våre kunder, hele og store krabber, eller du kan velge ut krabbeklør eller krabbeskjell.

Kom innom
Tor, Tom og Marius
Kjærestemat
Du og din kjære skal ha tid til hverandre og nyte et godt krabbemåltid sammen. Bordet er dekket med en svart søppelsekk, all mat er ferdig på forhånd, her er ingen oppvask, bare de høye champagneglassene skal vaskes, og de kan stå til i morgen. Når maten er nydt er det bare å samle restene i søppelsekken og kaste den.
Fennikelsuppe med grissini
Til 2 personer

2 fennikelknoller
½ rød chilipepper
1 ss hakket, frisk ingefær
1—2 ss smør
1 dl tørr hvitvin
2 stjerneanis
4 dl kremfløte
4 dl helmelk
saft av ½ sitron
1 ts sukker
salt, pepper
1 ss smør
kjøtt fra ½ krabbeskjell

Rens og kutt opp fennikkelknollene. Rens chilipepperen for skillevegger og frø, finhakk den. Fres fennikel, chilipepper og ingefær i smør uten at det blir brunt. Hell på vin og tilsett stjerneanis. La det hele koke inn til halv væskemengde. Rør inn fløte og melk og la suppen småkoke i 1 time.
Mos suppen med stavmikser eller i food-processor, sil den og smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper. Rør inn smør like før servering.
Fyll suppen i godt rengjorte krabbeskjell, legg i krabbekjøtt og dryss litt finhakket chilipepper og grønt på toppen.

Grissini
Ca. 18 tynne brød

300—350 g hvetemel
½ pose tørrgjær
2 ts sukker
1 ts salt
2 dl lunkent van
3 ss olivenolje
sesamfrø eller grovt salt
I ovn ved 200 ◦ C i ca. 15 minutter

Bland det tørre, start med minste melmengde, og rør inn vann og olje. Elt deigen smidig, tilsett om nødvendig mer mel. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
Elt deigen lett om, del den i 18 jevnstore emner og trill lange, tynne brød. Etterhev brødene i noen minutter.
Pensle dem med vann og dryss på sesamfrø eller grovt salt.
Stek brødene midt i ovnen til de er gylne og gjennomstekte.
Server brødene til suppen.

På kjærlighetsbordet er det ellers lagt opp krabbe naturell og krabbeklør med godt tilbehør som kokt asparges, sitron, lime, chilipepper, aïoli og havsalt. Og selvsagt er det ”sprudlevann” i de høye glassene.

Fotograf Petter BergAndre rettigheter

Norwegian Seafood Council. http://copyright.seafood.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *