Ferskt reinsdyrkjøtt

Ren mat fra fjellet 

Trygg og ren mat skal være en selvfølge – det er det i hvert fall for oss hos Georg A Nilsen som bruker tid på å finne de beste produktene i markedet.
Det møreste kjøttet som finnes og med den nydelige eksotiske smaken av naturen selv.
Vårt reinsdyrkjøtt er fra Røros hvor region preges av vennlige, åpne fjell hvor reinen trives. Dyrene går på beite i de reneste naturområdene som finnes, og vi garanterer at de er fri for medikamenter og kunstig fôring.
Kan god mat bli mer økologisk og naturvennlig?
Vi byr på 
  • Reinsdyr-ytrefilet
  • Reinsdyr-indrefilet
  • Surret reinsdyr lårsteik.
  • Reinsdyr-lever.
har vi også: mandelpoteter,  godt  av kantareller og traktkantareller, og med rørte tyttebær til.
og ikke minst et beger med vilt kraft som vi har kokt, for å få en nydelig viltsaus. Stearinlys, rødvin og kosehelg.
Reinsdyrfilet

– med rotfrukter, morkelsaus og saltbakt mandelpotet

4 personer

Reinsdyrfilet og grønnsaker
Brun fileten i en panne og bak den ferdig i ovn ved 180 grader i 7-8 minutter.

Skrell gulrot, rødbeter, kålrot, pastinakk og sellerirot og skjær alt i tynne skiver. Stek grønnsakene i en panne med godt smør, salt og pepper.

Kutt vasket mandelpotet med skall i en langpanne. Ha på olivenolje og grovsalt. Bak i ovnen på 180 grader i 25-30 minutter.

Morkelsaus
Legg morkler i bløtt og la stå i 30 minutter. Finkutt løk og morkler som svies i kjele med litt olje til du får en gyllen farge. Ha på fløte og kraft, la småkoke i 30-40 minutter. Jevnes med maisenna hvis det trengs. Smakes til med salt.


Ingredienser
800 g reinsdyrfilet
1 gulrot
1/2 sellerirot
1/2 kålrot
1 pastinakk
2 rødbeter
400 g mandelpotet
med skall
1 dl olivenolje
grovsalt

Morkelsaus
10 g tørkede morkler
45 g gul løk
1 dl kraft
6 dl fl øte
salt

Reinsdyrsteik
– med fløtesaus, gulrøtter, rosenkål, tyttebær og kokte poteter

4 personer

Reinsdyrsteik og grønnsaker
Brun steika i panne med godt smør, salt og pepper. Legg steika i en langpanne. Kok ut stekepanna med litt vin og kraft og rotfrukter.

Hell koket over steika og sett langpannen i stekeovnen på 150 grader. Bruk steketermometer og ta ut steika når kjernetemperaturen er ca. 60-65 grader. La steika hvile på benken under klede i 10-15 minutter før du skjærer i den.

Fløtesaus
Ha fløte, kjøttkraft og einebær i en kjele. Kok opp dette og tilsett hvetemel under hard omrøring slik at sausen ikke blir klumpete. Kok i 3-5 minutter til melsmaken er borte. Sausen serveres varm over steika.

Ingredienser
1 reinsdyrsteik
litt rotfrukter
(gulrot, løk, selleri)
2 dl vin
0,5 dl kraft

Fløtesaus
5 dl fløte
ca. 8 enebær
2 matskjeer hvetemel
Smak til med kraft fra langpanna

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *