Ellers er sommer selvsagt : Vill-laks som begynner å komme i disse dager. Det er dette som smaker av laks. og fisket varer fra juni til august.
Tilberedes på enkleste måte, uten å bruke overdøvende krydring eller tilberedelsesmåte. Trekkes i saltet vann (8-10 min til fiskekjøttet løsner fra beinet) og serveres m Sandefjordsmør, nypoteter, norsk asparges eller agurksalat.
Ferskt Hvalkjøtt er noe av det sunneste og møreste som finnes av kjøtt og smakfullt, og har sesong fra mai til august. Ta et helt stykke og stek, enten i panne eller på grill(eller stek som en biff, litt tykk), akkurat som en roastbiff. Skjæres i 1/2 cm tykke skiver og m en peppersaus/ rødvinsaus eller rett og slett bernaisesaus. Klassisk tilbehør nypoteter og nykål. Helt herlig og et realt biffmåltid.
Sommermaten fremfor noe må jo være makrellen. Stekt makrell m agurksalat nypoteter øko-Røros-rømme.
Og måltidene avsluttes med norske jordbær. Enklest og best. 🙂