Sesongpremiere på verdens beste ASPARGES.
Hvit tysk aspargis dampes noen minutter i kjele med sitron og litt sukker i vannet, og eventuelt grille de noen minuttet etterpå, for å få en stekehinne på- la den være ”al`dente” , litt sprø inni. Gjerne med Sandefjordsmør til- la fløte koke inn til ½ mengde, ta vekk fra platen og rør inn lik mengde romtemperert mykt smør. Smak til m litt sitronsaft og pepper og finklipp persille eller gressløk.
Vi har fått inn 1 hel tunfisk som vi har skåret ut til ”biffer”. Tunfisk smøres med tynt lag dijon-sennep, vendes i sesamfrø og stekes i ca 1-2 minutter på hver side. Du kan gjerne se på utsiden at den er rå inni. Sammen med stekte grønnsaker, eks. løk, paprika, squash, e.l og ris til. Tunfisk er så saftig kjøtt at man ikke trenger noen saus til, eventuelt bare litt soyasaus i stekesmøret som kan helles litt over fisk / ris.
Vi har også fått inn et parti Jordbær fra portugal, 400 gr kurver til kun 18,- pr kurv. Vi later som det er sommer og bruker god vaniljeis til.
Et herlig sommerlig måltid.