Nyt sommeren

Sommer smaker ekstra bra med alt av skalldyr, ferske reker, sjøkreps, hummer, kongekrabbe krabbeskjell, blåskjell, østers.  Det høres helt riktig ut å kose seg med hvitvin til.
Ferske reker er vanskelig å få nok av i disse dager, og prisene vil nok ventelig stige og kanskje komme opp på «svenskenivå», om været blir bra. Det har vært veldig bra med nydelig sjøkreps og nå kommer det også flott nydelig hummer, som er akkurat samme art som norsk, fra Skotland, Shetland, Irland.
Om dere vil ha et skalldyrbord m litt av hvert eller ønsker å fråtse i en sort er det bare å ringe, for å være sikker på at det ikke er utsolgt, for å legge til side skalldyrene.
Eller for båtturen/sommeravslutningen/picnicèn ++ kan vi lage alt ferdig på fat. Skalldyr, brød, sauser/majones, salat, sitron. Bare å bestille!

Ellers er sommer selvsagt : Vill-laks som begynner å komme i disse dager. Det er dette som smaker av laks. og fisket varer fra juni til august.
Tilberedes på enkleste måte, uten å bruke overdøvende krydring eller tilberedelsesmåte. Trekkes i saltet vann (8-10 min til fiskekjøttet løsner fra beinet) og serveres m Sandefjordsmør, nypoteter, norsk asparges eller agurksalat.

Ferskt Hvalkjøtt er noe av det sunneste og møreste som finnes av kjøtt og smakfullt, og har sesong fra mai til august. Ta et helt stykke og stek, enten i panne eller på grill(eller stek som en biff, litt tykk), akkurat som en roastbiff. Skjæres i 1/2 cm tykke skiver og m en peppersaus/ rødvinsaus eller rett og slett bernaisesaus. Klassisk tilbehør nypoteter og nykål. Helt herlig og et realt biffmåltid.

Sommermaten fremfor noe må jo være makrellen. Stekt makrell m agurksalat nypoteter øko-Røros-rømme.

Da er det utvilsomt sommer. Tøff-tøff-tøff

Og måltidene avsluttes med norske jordbær. Enklest og best. 🙂

Hilsen Tor
Og husk – vi holder åpent i HELE SOMMER
Velkommen og god sommer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *