Fremgangsmåte:
Skjær squash i halve skiver, dryss på salt og la dem ligge under press (med en tallerken på) 2-3 timer. Hell fra vannet som dannes.
Bland sammen alt til marinaden og legg i renset paprika og squash.
Vask paprika, tørk og dem i to. Legg paprika med skinnsiden opp under ovnsgrillen til de blir mørke. Ta dem ut og la ligge i en plastpose en stund, trekk så av skinnet og skjær i strimler.
Pesto:
Kjør basilikumblader, ost, pinjekjerner og ørlite salt i foodprocessor slik at det blir en mos. La det kjøre videre mens du heller i en tynn stråle olje. Stopp av og skrap ned av siden. Smak pestoen godt til med salt og pepper. La stå kaldt.
Tørk kamskjellene og krydre dem med karri, salt og pepper. Stek kamskjellene ca. ½ minutt på hver side. Ikke for lenge – da kan de bli seige.
Legg opp skjellene på tallerkner, sammen med grønnsakene og pestoen. Stikk inn brødskivene og dryss rundt fetaost.
Antall porsjoner: 4
Ingredienser:
8 kamskjell (helst ferske)
1½ ts karri
4 ss olivenolje
2 paprika rød
2 paprika gul
200 gr squash
4 skiver brød, lettristet og delt i to
Marinade:
6 ss sitronsaft
1 ts salt
4 båter hvitløk, hakket
1 ts pepper
Pesto:
2 potter basilikum, frisk
6 båter hvitløk, presset
60 gr pinjekjerner
6 ss Snøfrisk Naturell
100 gr parmesanost, revet
1½ dl olivenolje
Dryss:
2 dl fetaost