TORSKELOIN (ryggfilet), kun det tykkeste saftigste og beste kjøttet på torsken, helt beinfri, og ikke det tynne kjøttet fra buk eller hale.
Oppskrift:
Dryss rikelig med salt på fileten og la den ligge m salt på ca 20-25 minutter. Skyll av alt saltet. Smør inn kjøttsiden m vår hjemmelagde basilikumpesto og legg den i en ildfast form. Legg rundt noen ss-skjeer med mørk oliven + litt av oljen også over fisken. Settes inn i varm ovn 200 gr c ca 20 min +. Når du forsiktig presser på fiskestykket skal det flake seg og falle litt fra hverandre, da er fisken ferdig. dryss over ristede pinjekjerner før servering.
Tilbehør: mandelpotet mos m sellerirot, skrell mandelpotetene og del opp i terninger sammen med ca 1/3 skrelt sellerirot, også i terninger. Kokes møre sammen og moses og tilsettes litt fløte og et par ss.skjeer smør. Smak til m salt pepper og litt muskat. Klipp opp litt gressløk/vårløk for å sette litt farge mosen.
Sukkererter/ skråskårede tynne skiver gulrøtter/ brokkolini som smørdampes er gode grønnsaker til.
Torsken m pesto, sammen m potetmosen blir så saftig og godt at her trengs ikke saus til.
Nydelig, sunt og lettlaget på den tiden det tar å ovnsteke fisken.