Aktuelt

GJETT VEKTEN!

Av admin | 10. juni 2017

Alt du trenger å gjøre er å gjette vekten på vill-laksen, følg oss på facebook og tagge en venn du vil spise en laksemiddag med! De som tipper nærmest får villaks til to personer 🏆🐟 Vinner annonseres førstkommende onsdag klokken 10:00!

Delikate dager for luksusbutikkene

Av admin | 8. desember 2016

Delikate dager for luksusbutikkene Pris gjør at stadig flere nordmenn handler i lavprisbutikker. Men spesialforretningene er storfornøyde med sine kunder og sier at unge kunder handler stadig mer. I forrige uke meldte Ica Norge at bare 35 prosent av Norges befolkning setter kvalitet og utvalg over pris. Men selv om flere og flere løper til …

OSLOS ELDSTE FISKEELSKERE

Av admin | 8. desember 2016

    I Schultz gate rundt svingen for Bogstadveien ligger Oslos eldste fiskeforretning, Georg A. Nilsen. Ingenting gleder oss mer enn å høre at den sjarmerende butikken som ble etablert i 1901, drives av samme familie den dag i dag. Men de har en høne å plukke med sin egen bransje! Tom Nilsen, 4. generasjon …

De kaller ham «Fiske-Nilsen»

Av admin | 8. desember 2016

Hver morgen klokken halv syv møter fiskehandler Tom Nilsen eller kompanjong Tor Skancke frem på Fiskehallen i Oslo for egenhendig å plukke ut den fineste fisken til kundene sine. Nilsen er fjerde generasjon fiskehandler, og setter sin ære i å levere det beste som er å få. Mens mange andre fiskebutikker legges ned, holder Nilsen …

TID FOR KRABBELAG

Av admin | 7. desember 2016 | 0 kommentarer

Krabbe er både sunt og utrolig godt Nykokt krabbe fra Fosen Skalldyr- Norges utvilsomt beste mener nå vi! Levende krabbe bør kokes så raskt som mulig og det er noe de kan på Fosen.Der blir de også gjennomlyst for å sjekke at det er mat inni og ikke bare vann. Krabbesesongen er fra ca midten …

Nyt sommeren

Av admin | 7. desember 2016 | 0 kommentarer

Sommer smaker ekstra bra med alt av skalldyr, ferske reker, sjøkreps, hummer, kongekrabbe krabbeskjell, blåskjell, østers.  Det høres helt riktig ut å kose seg med hvitvin til. Ferske reker er vanskelig å få nok av i disse dager, og prisene vil nok ventelig stige og kanskje komme opp på «svenskenivå», om været blir bra. Det har vært veldig bra med nydelig …

Sjøkreps

Av admin | 7. desember 2016 | 0 kommentarer

Det er nå bra tilgang på nydelig SJØKREPS. Nydelig å grille på utegrill eller i stekeovn. Del krepsen i 2 på langs, ta vekk paven (magesekken, som du sannsynligvis også har delt. En lerretsaktig pose på størrelse med en ert.) kjøttsiden krydres med f.eks en av våre trøffelsauser i boks. Setten inn i 250 gr …

Verdens beste ASPARGES

Av admin | 7. desember 2016 | 0 kommentarer

Sesongpremiere på verdens beste ASPARGES. Hvit tysk aspargis dampes noen minutter i kjele med sitron og litt sukker i vannet, og eventuelt grille de noen minuttet etterpå, for å få en stekehinne på- la den være ”al`dente” , litt sprø inni. Gjerne med Sandefjordsmør til- la fløte koke inn til ½ mengde, ta vekk fra …

Nå er rekene på sitt beste

Av admin | 7. desember 2016 | 0 kommentarer

Nå er de ferske rekene på sitt aller beste. Vinter-reker er størst, saftigst og fulle av deilig ytter-rogn så nå burde man fråtse. etter at rekene er ferdig med gytingen, ca midt i mars, dør alle rognrekene ut og etterfølges av en neste generasjon reker som er små. kan være mørke i hodet og bløte i skallet pga …

TORSKELOIN

Av admin | 7. desember 2016 | 0 kommentarer

TORSKELOIN (ryggfilet), kun det tykkeste saftigste og beste kjøttet på torsken, helt beinfri, og ikke det tynne kjøttet fra buk eller hale. Oppskrift: Dryss rikelig med salt på fileten og la den ligge m salt på ca 20-25 minutter. Skyll av alt saltet. Smør inn kjøttsiden m vår hjemmelagde basilikumpesto og legg den i en …

Siste innlegg

4 days ago

Georg A Nilsen AS

Kom og feir kjærligheten og St.Hans hos oss 🌈💕🐟 Vi har masse deilig skalldyr, tilbud på piggvar og mange andre fristelser! #unndegdebesteråvarene #3iuken #happypride #loveislove @laksogvilt @domsteinsjomat_oslo @havsraa ... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Georg A Nilsen AS

I dag har vi laget østersbar på gaten. Gjør som Fredrik, kom innom å smak på de nydelige østersene vi har fått fra Grimstad.
@fredrikmyh #unndegdebesteråvarene #smak #smakavsjø #oysters #sommer #sol #magic @bogstadveien_no #majorpartofoslo
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Georg A Nilsen AS

Happy tirsdag! Denne uken kjører vi hyggepris på Piggvar! Fått nydelig piggvar fra #havsrå. Og vi får mere utover uken!
Villaksen er det flott tilgang på, og nå har også små laksen kommet. Så muligheter for storlaks i skiver og hel smålaks.
#Lofothval har sendt nedover et nytt parti med førsteklasses hvalkjøtt, til sashimi eller en kort tur innom grillen!
Velkommen til en hyggelig handel!
#unndegdebesteråvarene #bogstadveien #bogstadvemagasinet Domstein Sjømat Oslo
#georganilsen
#treiuken
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Georg A Nilsen AS

Nydelig artikkel om oss i sommer utgaven av Bogstadveien magasinetGlede for ganen

– Vi opplever at folk vegrer seg mot å gå for fisk og sjømat når de skal grille. Det er det ingen grunn til, mener butikksjef Marius Stang Bunæs og kjøkkensjef Erik Onarheim Storm hos Georg A. Nilsen.

– Det trenger ikke bare være pølser, hamburgere og nakkekoteletter du legger på grillen, selv om det er godt det også. Vi synes selvsagt sjømat er aller best. Det er enklere enn folk tror, og vi deler gjerne av kunnskapen vår med kundene, fortsetter Stang Bunæs og Onarheim Storm.
De to medeierne i den ærverdige sjømat-, vilt- og delikatesseforretningen i Bogstadveien har en forkjærlighet for havets fristelser og oppfordrer flere til å våge å bruke denne typen råvarer på nye måter i sommervarmen. De kan også fikse biffen – eller sjømaten, om du vil – for deg, gjennom cateringtjenesten Georg A. Nilsen tilbyr.
– Vi har levert alt fra skalldyrfat for to til bryllupsmeny for 130 personer. Vi kan også dra hjem til kunder for å lage for eksempel østersbar. Det er sjømat vi er aller best på, men vi har også noe kjøtt og vilt på menyen.

Plage for faunaen – glede for ganen
Kjøkkensjefen har disket opp med noen godbiter fra menyen. Fristelsene som er satt frem møtes med lange blikk, både fra dem som passerer butikkvinduet og kundene som tar en nærmere titt på dagens delikatesser i disken.
– Dette så deilig ut. Er det østers du har stående der borte, lurer Kari Tybring-Gjedde, som er trofast kunde. Butikksjefen svarer bekreftende og gir henne en rask innføring i hvordan stillehavsøstersen i senere tid har bredt om seg i norske farvann. Hos Georg A. Nilsen er de opptatt av å løfte frem den norske stillehavsøstersen som råvare.
– Denne arten hører verken hjemme eller er ønsket i norsk fauna, men den er en eksklusiv råvare. Da er det veldig fint å kunne benytte den. Hos oss har det nesten blitt en liten fanesak å få folk til å spise mer norske stillehavsøsters, så vi holder dem derfor på et prisnivå som gjør at det går an å hygge seg med østers litt oftere hele året igjennom, forteller Stang Bunæs.
– Disse er råmarinert med sjalottløk, rødvinseddik, sitron og chili, men man behøver ikke å spise dem rå. Man kan gjøre en vri på pasta vongole med østers. De passer også perfekt til gratinering – du strør bare over malt brødkrumme med hvitløk og parmesan og varmer dem på høy temperatur, gjerne på grillen, i tre–fire minutter. Skjellene leder forresten ikke varme, så de er fine som aperitiff.

Ikke overstek fisken
Ved siden av de råmarinerte østersene står hvalcarpaccio, pepperstekt hval og flatbrød med tørket hvalkjøtt. Hvalkjøtt er nemlig en annen råvare butikksjefen og kjøkkensjefen ved Georg A. Nilsen er opptatt av å fremsnakke.
– Generasjonen over oss opplevde den verste tiden på 70- og 80-tallet med overfangst og dårlig bearbeiding av hvalkjøtt, men det har skjedd en veldig utvikling de siste tiårene. Fangstmetodene er blitt mer humane, og hvert enkelt individ ivaretas i større grad. Dessuten har ferskheten i bransjen vår blitt bedre. Det tør jeg påstå, selv om vi befinner oss på Østlandet, smiler Stang Bunæs. For å beholde den ferske og friske sjøsmaken i råvarene, er både butikksjefen og kjøkkensjefen opptatt av at folk skal bli mer oppmerksomme på hvordan de behandler råvarene når de tilbereder dem.
– Mange har en tendens til å steke i stykker fisken litt. Da kan det lett komme frem en noe tranaktig og beskere smak. Du skal ikke bekymre deg for at fisken er litt rå i midten – det er da du får frem de gode aromaene og saftigheten, sier Onarheim Storm, som minner om at norsk villaks, som de får fra Rørvik i Trøndelag, nå er i sesong.
– Det finnes ikke noe deiligere enn villaks med pepperrotkrem til. Det er en uslåelig kombinasjon. Dessuten er det godt med nypoteter, nykål, agurk og andre norske grønnsaker som er i sesong til. Sjømat er lett og enkel sommermat som tar kort tid å lage, konkluderer kjøkkensjefen.◻

1. Marius Stang Bunæs (t.v.), Caroline Eid Nodeland og Erik Onarheim Storm hos Georg A. Nilsen oppfordrer folk til å utfordre seg selv og bruke sjømat på nye måter denne sommeren.

2. Det finnes mange måter å tilberede havets delikatesser på i sommervarmen.

3. Kari Tybring-Gjedde er trofast kunde og tar gjerne imot noen gode råd fra butikksjef Marius Stang Bunæs.

4. Georg A. Nilsen tilbyr også catering. Her serverer Samir Jakobsen østers under et selskap på Bygdøy sist sommer.

Bogstadveien 39A | 22 46 50 16 | www.georganilsen.no

Tekst Ingri Valen Egeland Foto Ingri Valen Egeland og Georg A. Nilsen

Les mer i sommermagasinet her: issuu.com/bmagasinet/docs/bogstadveien_magasinet_sommer_2019/38
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Georg A Nilsen AS

Villaks, norske nypoteter og norske jordbær - kan man be om mer? Velkommen til en hyggelig handel hos oss🤗 #unndegdebesteråvarene #3iuken #matglede ... See MoreSee Less

View on Facebook

GJETT VEKTEN!

Av admin | 10. juni 2017

Delikate dager for luksusbutikkene

Av admin | 8. desember 2016

OSLOS ELDSTE FISKEELSKERE

Av admin | 8. desember 2016

De kaller ham «Fiske-Nilsen»

Av admin | 8. desember 2016

TID FOR KRABBELAG

Av admin | 7. desember 2016

Nyt sommeren

Av admin | 7. desember 2016

Sjøkreps

Av admin | 7. desember 2016

Verdens beste ASPARGES

Av admin | 7. desember 2016

Nå er rekene på sitt beste

Av admin | 7. desember 2016

TORSKELOIN

Av admin | 7. desember 2016

Vi gratulerer Noraker

Av admin | 7. desember 2016

Lutefisk – løft måltidet til nye høyder!

Av admin | 7. desember 2016

Hummersesongen er i full gang

Av admin | 7. desember 2016

Ferskt reinsdyrkjøtt

Av admin | 7. desember 2016

Krabbe er både sunt og utrolig godt.

Av admin | 7. desember 2016

Nyt sommeren

Av admin | 7. desember 2016

Råbillig og sunn mat

Av admin | 7. desember 2016

Fulle av mat

Av admin | 7. desember 2016

Nå er rekene på sitt beste

Av admin | 7. desember 2016

Nå er Torsken på sitt beste!

Av admin | 7. desember 2016

Sild til jul

Av admin | 7. desember 2016

Lutefisk – løft måltidet til nye høyder!

Av admin | 7. desember 2016

Rakfiskfestivalen – Vinner av folkejuryen 2011

Av admin | 7. desember 2016

Bacalao Nilsen

Av admin | 7. desember 2016

På tide med noe vilt!

Av admin | 7. desember 2016

Hummersesongen er i gang

Av admin | 7. desember 2016

Håbrann – Havets kalv

Av admin | 7. desember 2016

Skitt-Jakt

Av admin | 7. desember 2016

Ukens anbefaling – Laksesuppe

Av admin | 7. desember 2016

Hummer naturell

Av admin | 7. desember 2016